др Никола Шуменковић
Дом за децу и лица ометена у развоју-Стамница

У четвртак, 23. новембра, наша установа прославила је свој педесеттрећи рођендан по реду.

Рад у току лета службе за специјалну едукацију и рехабилитацију био је богат различитим садржајима како у окиру дома, тако и ван њега.

У организацији нашег Дома, 30.09.2016.године одржан је седми по реду инклузивни фестивал "Цвет на длану" у Културно-просветном центру у Петровцу на Млави.

Поред наших корисника, учешће су узели и корисници још пет домова, Дневни боравак из Пожаревца и Смедерева, Удружење за помоћ ИНРО из Смедерева, ученици основних школа са територије Петровца, као и Средња школа "Младост" из Петровца.

У недељу 1. октобра 2017. група од шесторо корисника и једног пратиоца вратила се са летовања које су провели у познатом туристичком месту Пефкохори на Халкидикију у Грчкој.

Летовање је било организовано од стране Црвеног крста Општине Чукарица, на чији смо позив да наше кориснике упутимо на море радо пристали. Овим путем им се најлепше захваљујемо!

Корисници су, у пратњи наше колегинице Весне Панић, провели седам незаоборавних дана и вечери, обилазили место, његове садржаје и наравно купали се. Поред наше установе, учешће су узеле још и Установа за децу и младе »Сремчица«, Удружење за помоћ деци и омладини са посебним потребама »Сунце« са Пала, код Сарајева, као и »Победник« из Земуна.

Свакодневно дружење са другим корисницима, децом и омладином из ових организација протицало је у правом пријатељском окружењу и расположењу, са пуно шале, смеха и, наравно, лепих успомена.

Део тих успомена којих ће се корисници касније кроз живот присећати и препричавати их можете погледати у нашем фото албуму.

Традиционални родитељски састанак одржан је 26.08.2016.године.