др Никола Шуменковић
Дом за децу и лица ометена у развоју-Стамница

Вулин отворио новоизграђени објекат за ометене у развоју
 
0404 pok stamnica
 
Министарство за рад, запошљавање, борачка, и социјална питања у Дом за децу и особе ометене у развоју "Др Никола Шуменковић" у Стамници уложило је више од 66 милиона динара у опремање и завршетак радова и сада запослени и корисници могу да кажу да ће њихов живот бити мало бољи, лакши, а сигурно достојанственији ...
 
0404pokvulinotvaranje
 
 
СТАМНИЦА - Министарство за рад, запошљавање, борачка, и социјална питања у Дом за децу и особе ометене у развоју "Др Никола Шуменковић" у Стамници уложило је више од 66 милиона динара у опремање и завршетак радова и сада запослени и корисници могу да кажу да ће њихов живот бити мало бољи, лакши, а сигурно достојанственији, изјавио је данас ресорни министар Александар Вулин.
 
 
0404vulinstamnicaizjava
"Сада је тај дом у складу са највишим могућим европским и светским стандардима", рекао је Вулин свечано отварајући новоизграђени објекат за смештај корисника и истакао да сви корисници морају да живе у условима који су достојни човека, без обзира каква је природа њихове болести, или хендикеп.
"Они имају право на достојанство, имају право да буду у чистом, да буду неговани и да живе у простору у коме треба да живе људска бића. Зато је Министарство учинило велики напор да Стамница, као један од наших највећих смештајних капацитета буде завршена, да престане вишегодишњи застој и заустављање радова из ко зна којих разлога и да се заврши", рекао је Вулин.
Прецизирао је да је Министарство рада у тај дом уложило више од 66 милиона динара, у опремање, завршетак радова, и истакао да је у целокупну социјалну заштиту у протекле две године уложено 1,447 милијарди динара. 
"Никада од 2000. године нису била већа улагања у социјалну заштиту и наставићемо да се понашамо управо на такав начин. Ниједно социјално давање неће бити смањено, свако давање ће и даље бити апсолутно на време, у минут и сви наши корисници могу да знају да ће држава наставити да води рачуна о њима", рекао је министар.
Директорка Дома за децу и особе ометене у развоју "Др Никола Шуменковић" Ана Томашевић навела је да њена установа збрињава кориснике са тежом и тешком менталном ометеношћу и да тренутно на смештају има 344 корисника. Каже да ће објекат који је данас отворен сместити 112 корисника, који су до сада били у старим и дотрајалим павиљонима. 
 
a tomassevich direktor 0404
 
 
"Изузетна ми је част што сам са министром Вулином отворила нови објекат, дуго смо га чекали. Кренуло се са градњом 2008. и дошло је до застоја, али у 2015. захваљујући Влади Србије, премијеру Вучићу, ресорном министарству и министру Вулину објекат је завршен, дочекалли смо га и стари павиљони се празне. 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ СА ОТВАРАЊА МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ У "ВИДЕО ГАЛЕРИЈИ" НАШЕГ САЈТА!